Activities

Close

CBS IMPACT TOPMØDE: HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR?

When: Thursday 16 November, 2017 - 14:00 to 18:00

Where: Solbjerg Plads, CBS

SE BILLEDER, REAKTIONER, SLIDES MM. FRA TOPMØDET:

Slides

Live optagelse (uddrag)

Billeder fra dagen

– Deltager reaktioner

– Feedback fra deltagere

– Eventoplæg (handout på dagen)

CBS Impact Topmøde afrunder vores 100 års jubilæum og peger fremad. Det er inspireret af historien, men sigtet er at forstå vores omverden og de alliancer, vi indgår i, i et aktuelt og fremadrettet perspektiv. Ambitionen er at dele erfaringer og viden om muligheder for værdiskabelse mellem forskning og praksis, studerende og topledere, erhverv og politik. Sammen vil vi udforske følgende spørgsmål:

– Hvad skal Danmark leve af de næste 100 år?

– Betyder de multinationale virksomheder mere for Danmark, end Danmark betyder for de multinationale virksomheder?

– Hvordan kan erhvervspolitikken bane vej for bæredygtig vækst og innovation i såvel store som små virksomheder?

– Hvad er små og mellemstore virksomheders rolle i fremtidens erhvervslandskab?

– Hvordan skal ledelseskompasset indstilles og justeres for virksomheder i den fjerde industrielle revolution?

– Hvilke pejlemærker for CBS’ forskning, uddannelser og erhvervssamarbejde er der brug, for at Danmark fortsat kan fostre konkurrencedygtige og globalt orienterede virksomheder?

Disse spørgsmål er bl.a. inspireret af et studie, som forskere på CBS arbejder på i samarbejde med Arla Foods, Danske Bank, A. P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk. Studiet undersøger disse fire af de ti største danske virksomheders betydning – deres ”impact” – for Danmark og dansk erhvervsliv.

Impact kan helt sikkert måles og nuanceres på et utal af måder: hårde facts, bløde data, fokus på økonomi, kultur, struktur, processer mv. Til eksempel fokuserer det igangværende studie bl.a. på nogle grundlæggende parametre: Udvikling i antal ansatte i Danmark og internationalt, selskabsskat, ejerforhold og udviklingen i omsætning ift. Danmarks BNP.

For 25 år siden svarede den samlede omsætning globalt i volumen for de ti største danske virksomheder til 19.5 pct. af det danske BNP. Dette tal er nu fordoblet til 45 pct. Udviklingen i koncernernes globalisering har derfor uden tvivl en stor betydning for den erhvervsøkonomiske kontekst for Danmark både før, nu og i de kommende årtier. Kigger vi fremad, vil den fortsatte globalisering og digitalisering med stor sandsynlighed repræsentere nye dynamikker for vores forståelse af impact.

Vi har inviteret Jim Hagemann Snabe, erhvervsministeren, DI samt topcheferne fra Arla Foods, Danske Bank, A. P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk for at høre, hvad nogle af de bredeste skuldre i dansk erhvervsliv ser som de største udfordringer og muligheder for udvikling af strategi, innovation og ledelse i de kommende årtier.

Hvad er topledernes fremtidsstrategier, forhåbninger og bekymringer? Hvordan ser de deres virksomheders rolle i Danmark og i verden om fem, ti eller endda hundrede år? Og hvilke pejlemærker kan det give for CBS’ forskere og studerende?  

CBS’ historie og udviklingen for dansk erhvervsliv har i de sidste 100 år været tæt forbundet.

Den 1. oktober 1917, blev den første forelæsningsrække indledt på Handelshøjskolen i København. Der var fulde huse lige fra begyndelsen, det vil sige 50 deltagere! 75 år senere, i begyndelsen af 1990erne, lød startskuddet til en intensiv vokseperiode i dansk erhvervsliv. I takt med erhvervslivets transformation ændrede Handelshøjskolen i København sig også. Navnet Copenhagen Business School (CBS) blev tilføjet, og akkurat som de største virksomheder udviklede CBS sig særligt hastigt og blev et internationalt brand i de to årtier omkring år 2000, blandt andet med en forsknings- og uddannelsesdagsorden, som i dag kendes under overskriften ”Business in Society”.

”Business in Society” sigter, som topmødets tema, til det faktum, at der er et nøje samspil mellem virksomhedernes og samfundets vækst, velfærd og trivsel. CBS har i den sammenhæng et særligt ansvar. Vi leverer flere kandidater til det private erhvervsliv end noget andet universitet i Danmark. Kontinuerlig og kritisk dialog med landets erhvervsliv er derfor selve forudsætningen for at forblive relevant som leverandør af forskningsbaserede kompetencer og viden, der kan bidrage til nytænkning i erhvervslivet og give bæredygtige svar på de muligheder og udfordringer, som erhvervslivet og samfundet står overfor. Om fem, ti og endda hundrede år.

Velkommen til CBS Impact Topmøde – og de næste 100 år.


PROGRAM

Professor Mette Morsing, CBS og Stockholm School of Economics er facilitator af dagens program

14.00 Velkomst v/ Per Holten-Andersen, rektor for CBS

14.05 Business in Society Impact før og nu – hvad er den erhvervshistoriske kontekst lige nu for udviklingen de næste årtier? v/ lektor Martin Jes Iversen, Institut for Management, Politics and Philosophy (MPP), CBS

14.15 Nye principper for strategi, innovation og ledelse i den fjerde industrielle revolution. KEYNOTE v/ Jim Hagemann Snabe, adjungeret professor på CBS

14.50 Pause

15.10 Erhvervspolitiske drømmescenarier for Danmark i den globale verden – politikkens rolle for bæredygtig vækst og innovation de næste årtier v/ Brian Mikkelsen, erhvervsminister (K)

15.20 Nye udfordringer, nye løsninger

Topcheferne fra fire af Danmarks største virksomheder giver deres bud på, hvad de ser som de største udfordringer og muligheder for udvikling af deres virksomhed og forretning

– Lars Fruergaard Jørgensen, CEO Novo Nordisk

– Peder Tuborgh, CEO Arla Foods

– Søren Skou, CEO A. P. Møller-Mærsk

– Thomas Borgen, CEO Danske Bank

CEO indlæg, interview og samtale med CBS studerende

16.30 Business in Society. Erhvervslivets perspektiv på hvad CBS skal gøre mere af de næste 100 år, v/Karsten Dybvad, administrerende direktør, DI

16.40 Viden til samfundet. Pejlemærker for CBS forskning og uddannelse, v/

– Marie Louise Mors, professor, Institut for Strategic Management and Globalization (SMG) og medlem af Akademisk Råd, CBS

– Annemette Kjærgaard, prodekan, CBS Teaching and Learning, CBS

Samtale, input fra salen og opsamling på dagen

17.00 Reception


TAK for bidrag og inspiration til CBS Impact Topmøde til

– Møller-Mærsk

– Arla Foods

– Danske Bank

– Novo Nordisk

– Dansk Industri

– Hedorf fond

Til den efterfølgende reception kan man møde CBS innovation and entrepreneurship og hør, hvordan CBS studerende forbereder fremtiden og det, som Danmark skal leve af de næste 100 år.

CBS Student & Innovation House

Studerende jælp os omdanner den 100-årige gamle politistation på Frederiksberg som ramme for en international studenterdrevet platform for innovation.

Studerende skaber et visionært og engagerende hus, hvor studerende – i samarbejde med verdensklasse forskere og ambitiøse aktører inden for den private og offentlige sektor – udvikler bæredygtige positive løsninger til samfundet.

Mød nogle af ildsjælene bag projektet på CBS Impact Topmøde og hør mere om, hvordan du og din virksomhed kan være med til at skabe impact i fremtiden!

Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE)

CSE er enheden på CBS, der fokuserer på praktisk iværksætteri. CSE er også universitetsinkubatoren på CBS, hvor mere end 130 internationale, tværfaglige startups dagligt arbejder på at udvikle deres idéer til økonomisk bæredygtige virksomheder.

Mød CSE og de fire talentfulde startups, PurCity, Green Tech Challenge, Dare to Eat og UbiquiTus til CBS Impact Topmøde og få en snak om startups, nye trends, og hvordan iværksætteri vil se ud i fremtiden. Vi står også klar til at give sparring på din forretningsidé!

di2  logo-hedorf-fond    logo-danske-bank   logo-novo_nordisk-svg  logo-maersklogo-arla